KUNST

Thomas Eje er vokset op med kunst. Hans mor Bodil Hagedorn Eje var en emaljekunstner og maler. Hun fik Henry Heerups pris og to gange C.L. Davids pris. Hun udstillede både i Danmark og i udlandet, blandt til den nordiske Emaljetriennale i 1990.

Far kunstneren Poul Eje. Poul var søn af en skræddermester i Fjerritslev, blev optaget på Kunstakademiet i København i 1951 og modtog undervisning her gennem seks år. Virkede som tegnelærer på Skolen for Brugskunst/Danmarks Designskole. Poul Ejes motiver var ofte landskaber og naturen, som den tog sig ud i de vekslende årstider, samt tegninger af mennesker og hverdagsliv, ofte med et strejf af lune og humor.
Udstillede sine værker første gang på Kunstnerenes Efterårsudstilling i 1953. Deltog flere gange her, samt på Vertikalen, ved Dansk Købestævne i Fredericia, på Charlottenborg og andre steder, deltog også i en udstilling for danske kunstnere i Atlanta, USA i 1970. Blev medlem af Kunstakademiets jury i 1968 og året efter medlem af bestyrelsen i Bildende Kunstneres Forbund. Illustrerede den finske forfatter Aleksis Kivis bog Syv Brødre, Jeppe Aakjærs David og Goliat og Christoffer Maaløes Myrekrigen. Udsmykkede bl.a. Ørebroskolens aula og lavede to store malerier til Malernes Fagforening. Eje modtog en pris fra akademiet to gange og fik derudover maleren H.P. Lindeburgs Legat.

Poul Eje og Bodil Hagedorn Eje

Morfar kunstneren Thorvald Hagedorn-Olsen

Thorvald Hagedorn-Olsen med barnebarn Thomas Eje
Lille Thomas i sin fars atelier

Værker af Thomas Eje udstilles på Galleri Eje, Nedervej 6, 6470 Sydals (besøg efter aftale)

Børglum Kloster (fra d.23.03.2024)

Hotel Herning

thomas eje-Wiibroe A[1]..

Etiket til Wiibroe Årgangsøl 2010

“Vi er frygteligt stolte over, at Thomas Eje har sagt ja til at blive etiketkunstner. Jeg synes resultatet er blevet utrolig godt, og jeg er sikker på at både flaskerne og de ny dåser bliver samlerobjekter,” lød det fra en stolt Wiibroe salgsdirektør, Per Sørensen

Tidligere udstillinger

Galleri las Vegas 2007 – 2009

Trix Lounge, Planet Hollywood, 2008

Galleri Trampedach, Hillerød 2009

Illums Bolighus 2022

Børglum Kloster 2024