MUSIK

Thomas Eje 1968 (11år)

Thomas Ejes musikalske løbebane begyndte på Bernadotteskolen i 1967 med bandet “Wild Field Blues Band” som optrådte i det lokale skolemiljø, og i Tivolis Koncertsal (1969) i forbindelse med “Country Joe & the fish”s koncerter dér. Dette blev i 1969 fulgt op af en portrætudsendelse om bandet i programmet “U 69” vist samme år på Danmarks Radio TV.

Thomas Eje tog senere den klassiske musik op, og studerede fra 1975 fagot hos professor Aage Bredahl samtidig med studier i hørelære, musikteori, korsang på Dansk Musikakademi hos Dirigent Axel Pedersen samt klaverstudier hos Mogens Holck Petersen.

Blev i 1976 optaget på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense hvor han fortsatte fagotstudiet hos Hagbard Knudsen og Kai Danvad samt klaver hos Rosalind Bevan. Musikken er derfor den store fællesnævner for Thomas Eje, både som skuespiller, kunstmaler og i særdeleshed som parodist og entertainer hvor han, udover fagotten, har kastet sig over instrumenter som: klaver, guitar, bas, vibrafon, violin, cello, mundharmonika, trompet, trombone, tenorsaxofon og bluegrass-banjo.

thomas eje wf12
Thomas Eje Wild Field Band 1969 (12 år)

Linie 3

I 1978 mødte han kollegerne Anders Bircow og Preben Kristensen, og sammen dannede de gruppen “Linie 3” som debuterede på restaurant “Jacobs BarBQ” i Århus i 1979. 3. maj 1980 debuterede de i TV med deres show: “Show for sjov” på DR med en blanding af comedy, skønsang og musikalsk ekvilibrisme. Samme år og året efter medvirkede de 3 i DRs sommerunderholdnings programmer “TV i Teltet” som blev en sand landeplage. I 1986 indledte de et permanent samarbejde med kapelmester Jan Glæsel som har været fast kapelmester for gruppen lige siden. Linie 3 har siden 1980 medvirket i utallige TV programmer bl.a. som repræsentanter for Danmark i 1988 ved den årlige TV festival i Montreaux. Linie 3 har ligeledes turneret i Danmark i mere end 35 år. Sidst i 2012/13 samt en stor tourné i 1989 i de større byer på USA’s vestkyst.

THOMAS EJE – ONE MAN SHOW –

Thomas Eje har siden starten af 80‘erne ligeledes været særdeles aktiv som solist med eget One Man Show i alle tænkelige sammenhænge. Han indledte tidligt et nært og lærerigt samarbejde med kapelmester Max Leth. Sammen rejste de land og rige tyndt, og optrådte til både lukkede arrangementer som firmafester, jubilæer o.s.v. og og offentlige koncerter og “dinner shows”.  Dels som solist og akkompagnatør, og dels med Max Leths legendariske “Max Leths Kvartet” som i skiftende konstellationer bestod af musikere som: Niels Henning Ørsted Pedersen, Fritz von Bülov, Alex Riel, Hugo Rasmussen, Ole Molin, Jacob Fischer, Bjarne Rostvold, Mads Vinding og Aage Tanggaard. Efter Max Leth gik på pension har Thomas arbejdet med akkompagnatører og kapelmestre som: Steen Holkenov, Frede Ewert, Henrik Krogsgaard, Jon Lundager, Peder Kragerup, Niels Jørgen Steen, Jan Glæsel og  Mads Granum og hans orkester.

Thomas Eje, Max Leth
Thomas Eje, Max Leth

I 1995 – 98 skrev og tilrettelagde Thomas Eje sit “svendestykke” med den originale titel: “THOMAS EJE SHOW”. Showet opførtes i Tivolis Koncertsal, Falconér Scenen og Herning Messecenter. Showet blev en bragende succes, og blev flere gange vist i TV, og udgivet på VHS, CD og DVD (senest på CD/DVD i 2014) Showet var i 2 akter med 11 mands orkester samt Lyngby-Taarbæks Symfoniorkester og 6 dansepiger. På et tidspunkt i showet var der næsten 100 mennesker på scenen. Dette blev i 2003 fulgt op med showet: “IMENS DE 2 ANDRE ER I FØTEX” med Jan Glæsels Orkester. Showet opførtes på Falconér Scenen, og de store koncerthuse landet over, og blev ligeledes vist i TV og udgivet på DVD. I 2005 rejste Thomas Eje til showbyen Las Vegas for, at forsøge sig som entertainer på den internationale arena. Han fandt dog aldrig det nødvendige fodfæste, og rejste i 2008 tilbage til Danmark med uforrettet sag.